Waarvoor zou ik een vastgoedstylist nodig hebben?

Dat is een vraag die vaak door makelaars aan mij gesteld wordt. “Waarvoor zou ik een vastgoedstylist nodig hebben? Klanten vragen er nooit naar! Ik kan het prima zelf, dus waarom zou ik dat iemand anders laten doen?” Daar komt dan nog vaak achteraan: “We hebben het prima voor elkaar hier. Bovendien vind ik een vastgoedstylist veel te duur. Ik geef zelf wel tips aan de klanten. Dus nee, ik heb geen behoefde aan een vastgoedstylist.”

Iemand-die-alles-kan-regelen

“Waarmee ik dan wel geholpen ben? Nou, iemand die teksten schrijft misschien. Die krijg ik niet altijd geschreven, is een hele klus hoor! We hebben wel mensen op kantoor, maar die hebben daar ook lang niet altijd tijd voor. Goeie vraag: Waar heb ik dan wel behoefte aan. Tja, misschien kun je eens naar dat ene huis kijken, dat krijg ik maar niet verkocht. Daar heb ik ook wel veel tips gegeven aan de verkoper, maar die hebben ze gewoon niet opgevolgd. Frustrerend hoor. Dus ja, daar zou je misschien wel aan de slag kunnen. Weet je wat? Ik bel ze op om te zeggen dat je langskomt voor een intake. Moeten jullie zelf maar even bekijken of jullie eruit komen!”

Effect

Elke makelaar  is wel eens een woning binnengestapt waarvan hij dacht, oei dat wordt een lastige. Dat kan beter, maar de klant ziet het niet. Die vindt zijn eigen interieur wel prima. Die wil er vooral geen tijd en energie aan verspillen, want ze hebben grootse plannen voor het nieuwe huis. Dan is het fijn dat er iemand is die niet alleen zegt wat er moet gebeuren en tips geeft, maar die ook daadwerkelijk in het huis aan de slag gaat, zodat de bewoners uiteindelijk het resultaat zien. Waarna ze vol verwondering zeggen: “Jeetje, mijn huis lijkt wel een hotel zo! Goh, dat ik dat zelf niet heb gezien!”

 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden van vastgoedstyling, neem dan HIER vrijblijvend contact met me op!