Wat leuk dat je meer over mij wilt weten!

 

Als je besloten hebt je huis te verkopen, dan wil je het toch ook graag SNEL verkopen? Dat wil toch iedereen? Tenminste, dat dacht ik… Verbazingwekkend vond ik het dan ook dat ik presentaties van woningen op internet zag, die er naar mijn mening vreselijk uitzagen. Hoe kun je nou zo’n gemiste kans laten liggen? Onbegrijpelijk vond ik dat.

 

Jolanda Cornegoor. Maar zeg maar Jolan.

 

Mijn hele leven heb ik al een passie voor alles wat met woningen, bouwen en verbouwen te maken heeft. Niet zo gek als je weet dat mijn vader timmerman en uitvoerder in de bouw was. Ik ben in mijn leven heel wat keren verhuisd en telkens vond ik de zoektocht naar een geschikte woning een heel mooi traject. Tientallen, misschien wel honderden huizen heb ik bekeken. De zoektocht naar mijn droomhuis op het platteland heeft wel 10 jaar geduurd. Jarenlang heb ik woningsites als Funda versleten. Dat resulteerde uiteindelijk in 2008 in een introductiecursus vastgoed.

Na reorganisaties bij mijn toenmalige werkgever was ik op een werkplek beland die mij niet gelukkig maakte. In 2016 ging voor mij de knop om dat het ook anders kan. Ik wilde datgene gaan doen waar ik blij van word, waar ik energie van krijg. Met de opleiding tot verkoopstylist vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats…. Ik heb daarna ook een workshop interieurfotografie gevolgd, zodat ik na de styling van de woning ook een fotopresentatie kan maken. Dat maakt het plaatje compleet.

Mijn heldere kijk op woningen en inrichtingen heeft mij veel gebracht. Ik zie de mogelijkheden die een woning biedt en niet alleen de functie van een ruimte wat het op dat moment heeft.  Ik kan als het ware “door de inrichting heen kijken”, een gave die lang niet iedereen gegeven is. Dat geeft mij de mogelijkheid om een presentatie van de woning neer te zetten die een breed publiek aanspreekt. En hoe groter het publiek dat het huis aantrekkelijk vindt, hoe groter de kans dat daar de potentiële koper tussen zit. En dat is waar mijn passie ligt: een kort, praktisch traject met zichtbaar resultaat!

Naast mijn bedrijf in vastgoedstyling ben ik in halverwege 2018 begonnen als VA (Virtueel Assistent). Een vA-player® is een professional die op afstand taken voor ondernemers uit handen neemt en als een sparringpartner meedenkt in de groei van het bedrijf. Door een totaalpakket aan te bieden, kan ik de makelaar echt ontzorgen. Een mooie en voor mij ideale combinatie!

Jolanda

Jolanda in het kort:

Landelijk wonen, positief, Achterhoek, go with the flow, vrolijk, dierenliefhebber, paardenoppasser, Terschelling, allergie tegen verspilling, mooie huizen, relativeren, Bruno Banani, gevoelsmens, hoge hakken/pantoffels, ruimtelijk inzicht, wintersport, gedaan is gedaan en door, Wiener melange, empathisch, gezellige avonden met vrienden, retro ’60 ’70 ’80.

Meer over mij weten?

In de media:

Vrouw in de Regio nummer maart-april 2018

Foto’s: Ria Lusink