Mijn grootste uitdaging op dit moment is om van mijn bedrijf een succes te maken. Wat kost het opstarten veel voorbereiding, in energie, tijd en geld. Maar wat geniet ik van het hele traject!

De appel valt niet ver van de boom?

Toen ik enkele maanden geleden bij de Kamer van Koophandel binnenstapte, was dat ‘a small step for mankind, but a giant leap for me!’  Wie had ooit gedacht dat ik voor mezelf zou beginnen? Ikzelf wel in de laatste plaats. Als ik mijn familie eens rondkijk, is het eigenlijk niet eens zo verwonderlijk dat ik het ondernemerschap ben aangegaan. Veel familieleden hebben een eigen bedrijf of hebben er één gehad, variërend van bouwbedrijven, agrarische sector tot horeca. Maar zelf heb ik altijd gedacht dat dat niets voor mij zou zijn. Of beter gezegd: dat dat niet voor mij weggelegd zou zijn. Als ik op mijn carrière terugkijk, heb ik vaak zaken bij voorbaat al weggewuifd, omdat ik dacht dat ze voor mij niet bereikbaar waren. Zo ook mijn studie. Die heb ik dan 25 jaar later alsnog ingehaald met een HBO-opleiding, maar toentertijd dacht ik dat dat er voor mij niet in zat door de omstandigheden thuis.

Dood spoor

Inmiddels ben ik wat wijzer. Ik heb in de loop der jaren nog heel veel verschillende opleidingen gedaan, die wel of niet raakten aan mijn toenmalige werk. Maar ik zat op een dood spoor. Na verschillende reorganisaties bij mijn toenmalige werkgever was ik op een punt beland die voor mij voelde als terug bij af. Toen ik echt dreigde vast te lopen en een businesscoach ontmoette die me stimuleerde voor mezelf te gaan, is het balletje gaan rollen. Ik besefte dat als ik echt happy wilde worden, ik mezelf centraal zou moeten stellen. Je kunt anderen nog zo gelukkig willen maken, maar als je dat zelf niet bent, gaat je dat niet lukken. Ik realiseerde me dat vrijheid één van mijn belangrijkste drijfveren is. En ik wilde dat gaan doen waar ik echt blij van word, waar ik energie van krijg.

Alvast Goed!

Ik had jaren eerder al de introductiecursus vastgoed gedaan. Toen de opleiding tot verkoopstylist op mijn pad kwam, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Mijn interesse voor wonen en interieur is er altijd al. Ik heb een heldere kijk op woningen en kan als het ware ‘door de inrichting heen kijken’, een gave die lang niet iedereen gegeven is. Daarnaast ben ik praktisch ingesteld en hou van korte trajecten met zichtbaar resultaat. Alvast Goed Vastgoedstyling was geboren!

Grote stap

En wat ben ik blij met mijn beslissing! Het heeft me al zoveel gegeven! Energie, eigenwaarde en vrijheid. Er staat nu een mooi bedrijf waar ik trots op ben. Ik kan mensen helpen om een grote stap in hun leven wat makkelijker te maken. Want ik weet als geen ander wat een verhuizing met je kan doen. Zeker als het een verhuizing door omstandigheden is (scheiding, emigratie, ander werk), kan dit veel impact hebben. En dan wil  je sores ernaast voorkomen. Dan is het fijn dat de verhuizing vlot verloopt en daarmee ook de verkoop van je huis. Want als dat snel en goed verkocht wordt, kun je verder. Dan kun je het verleden goed afsluiten en gaan voor de toekomt in een ander huis, in een nieuwe omgeving. En dat is heel wat waard!

Wil jij ook gaan voor een snelle verkoop van je huis? Download dan hieronder de minigids ‘Hoe verkoop ik mijn huis?  Wat er zoal komt kijken als je je huis wilt verkopen’.