Te koop of in de verkoop?

Hoe kun je je huis snel verkopen… Er zijn mensen die hun huis te koop zetten en er zijn mensen die hun huis graag willen verkopen. Daar zit een heel groot verschil tussen. Want als je je huis te koop zet, dan zie je wel waar het schip strandt. De hoogte van de verkoopprijs bezorgt je geen kopzorgen (of je vraagt veel te veel), en als het even kan, blijf je liever nog even zitten waar je zit.

Als je je huis echt graag wilt verkopen, heb je plannen om verder te komen. Soms al echt concrete plannen in de vorm van een bod op een ander huis, ander werk in een andere plaats of misschien zelfs emigratie. Je wilt in ieder geval dóór. Dan haal je alles uit de kast om dat doel te halen. Dan zorg je voor een reële vraagprijs, een goede makelaar en een perfecte presentatie. Want met die presentatie geef je mogelijke kopers een eerste indruk. En die eerste indruk is voor 80% bepalend of er wel of geen interesse is.

Thuis voelen

Heel veel mensen kunnen niet door die eerste indruk heen kijken. Die blijven hangen in het gevoel dat de eerste aanblik gaf. Gaf dat geen halleluja gevoel? Misschien omdat de ruimte klein lijkt, donker of met een bepaalde sfeer die ze niet aanspreekt? Dan blijft dat onbehaaglijke gevoel heel lang knagen. De vraag die een kijker zichzelf onbewust stelt is: Kan ik mij hier thuis voelen? Dan blijkt dat voor veel mensen heel erg lastig in andermans spullen.

Wat zou het zonde zijn als daardoor mogelijke kijkers afhaken! Het gaat om het gevoel van ruimte en sfeer wat een koper moet aanspreken. En daarmee moet je ze dus vangen!

Als je wilt weten hoe je dat het beste aan kunt pakken, vraag dan de gratis minigids “Hoe verkoop ik mijn huis” aan.

Ben je al wat verder en wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen, vraag hier dan een adviesgesprek aan, dan bespreken wij samen de mogelijkheden!