De ster

Het jaar 2017 is (bijna) voorbij. Tijd voor evaluatie en overdenken. Het was een bijzonder jaar voor mij, één met veel hoogte- en dieptepunten. In januari stond de ster ver weg en schitterde niet.

Precies een jaar geleden stond ik er heel anders voor dan nu. Ik was ziek, had enorme hoestbuien waar ik bijna in bleef, mijn oren zaten dicht en ik had bijna geen stem. En dat zo’n zes weken lang. Mijn lijf vertelde me letterlijk dat ik niet verder kon op deze manier. Het zette me aan het denken hoe ik me dan wél wilde voelen en hoe ik dat zou kunnen bereiken. Er kwam iemand op mijn pad die me op een koers zette om voor mezelf te kiezen. En daarmee misschien ook wel zelf een bedrijf te beginnen.

In mijn zoektocht naar wat ik dan wilde, stuitte ik uiteindelijk op de opleiding vastgoedstyling en daarmee vielen voor mij de puzzelstukjes op zijn plaats. Ik besloot voor mijn eigen bedrijf ‘Alvast Goed!’ te gaan. Ik wilde dit gaan combineren met mijn baan als secretaresse/ managementassistent bij een zorgorganisatie waaraan ik al 27 jaar verbonden was. Vierentwintig jaar daarvan met heel veel plezier, maar in de laatste drie jaar belandde ik na reorganisaties voor mijn gevoel bij af. Er volgden nog een aantal ziekteperiodes waarbij ik dreigde af te stevenen op een burn-out. Hoe pijnlijk om te moeten constateren dat jij en je werkgever waar je je al zo lang mee verbonden voelt, niet meer bij elkaar passen. We kwamen tot de conclusie dat we te ver uit elkaar zijn gegroeid en hebben de beslissing moeten nemen om uit elkaar te gaan. Het was een dubbel gevoel: verdrietig na zoveel mooie jaren, maar er viel ook een enorme last van me af. Hierdoor kon ik meer focus vinden voor mijn bedrijf.

Wat is het onderzoeken en opstarten van een eigen bedrijf een mooie persoonlijke ontwikkeling! Ik heb inmiddels verschillende leuke en inspirerende trainingen, cursussen en workshops mogen meemaken waardoor ik weer energie kreeg. Ook heb ik veel enthousiaste en ondernemende mensen mogen ontmoeten. Al met al heeft dit mijn leven verrijkt en ben ik gegroeid als mens.

Het absolute hoogtepunt van afgelopen jaar was voor mij het zien van Sarah. Wat is het fijn om omringd en verwend te worden door zoveel lieve mensen die dichtbij je staan. Het feest begon al op de avond voor mijn verjaardag met allemaal mooie Sarah-poppen in de tuin. Het feest op de boot op zondag 18 juni kon niet mooier. Het was de mooiste zonnige dag van het jaar, de bootreis verliep zonder problemen, de bediening was top, de zanger/gitarist had er zin in en het buffet was heerlijk. Ik kijk er met zoveel warmte op terug!

Het dieptepunt was toch wel het afscheid van mijn lieve collega’s. Met een aantal daarvan heb ik 27 jaar lief en leed gedeeld en met mijn naaste collega bijna 25 jaar. Wat ga ik haar missen… De heerlijke lunch, de lieve toespraken, leuke cadeautjes en lieve knuffels waren overweldigend. De dag erop bleven de tranen stromen, het hield niet op. Maar ik weet: als er deuren gesloten worden, openen zich ook weer andere. Het is goed zo.

Ik heb zin in 2018. Er zijn veel zaadjes gepland die ongetwijfeld gaan opkomen. De ster staat dichtbij en het wordt tijd dat die gaat ontbranden. Mijn handen jeuken om flink aan de slag te gaan! Ik wens iedereen alle goeds voor 2018. Maak er een mooi jaar van!